Pressmeddelande

Unga vuxna ställer ”själens frågor” till kyrkans ledare vid Personligt-evenemang

Salt Lake City – Unga vuxna från hela världen deltar i en frågestund med ledare från Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga som direktsänds från Utah kl. 17.00 MDT den 15 september 2019.

 

Äldste Ulisses Soares, apostel i Jesu Kristi kyrka, och äldste Craig C. Christensen, generalauktoritetssjuttio, besvarar frågor som sänds från Brigham Young University i Utah.

Eftersom äldste Soares modersmål är portugisiska kommer svar på frågor ställda på portugisiska och spanska att dubbas till engelska för första gången på ett Personligt-evenemang.

Över 1000 frågor har redan skickats in från hela världen, bland annat från Tyskland, Storbritannien, Danmark, Japan, Kongo-Kinshasa, Brasilien, Guatemala och Liberia.

Ledarna väljer själva vilka ämnen de ska ta upp utifrån frågorna som berör allt från dragning till personer av samma kön och pornografiberoende till klyftan mellan könen och så vidare.

Till exempel frågade en ung vuxen från Utah: ”Under det senaste året har jag dragits ner i ett mörkt hål av depression och ångest. Även om det har varit svårt ibland har jag ändå gått på kyrkans möten, tagit sakramentet, försökt ta mig till templet varje vecka, studerat skrifterna och bett. Jag litar på att Gud är där, men jag kan inte känna något längre. Jag känner inte Anden trösta mig och jag känner mig ensam. Vad kan jag göra?”

Andra frågor gäller utmaningar i unga vuxnas liv. En ung vuxen från Australien frågade: ”Jag har kommit till en punkt där jag behöver börja fundera på att flytta hemifrån och bli mer självständig, men jag är rädd för att göra det eftersom jag älskar att vara med min familj och inte känner mig redo för förändring. Kan ni ge något råd som kan hjälpa mig med den här förändringen?”

Svaren från kyrkans ledare kommer att finnas på churchofjesuschrist.org, på Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heligas Facebooksida och på YouTube. De som inte kan delta i direktsändningen uppmuntras att samlas i sina familjer, församlingar eller med vänner för att se inspelningen när det passar dem.

Äldste Soares uppmuntrar också unga vuxna att avsluta meningen ”Evangeliet ger mig hopp eftersom …” på sociala medier med hashtaggen #YAface2face eller #LDSdevo. Utvalda inlägg uppmärksammas under den världsomfattande andakten.

Personligt-evenemangen startades 2014 för att hjälpa ungdomar och unga vuxna att interagera med apostlar och inflytelserika medlemmar i kyrkan. Tidigare evenemang har gästats av David Archuleta, sångare-låtskrivare som kom tvåa i American Idol, Lindsey Stirling, dansande hiphop-violinist känd för sin unika musikstil, samt the Piano Guys, en musikgrupp och YouTube-sensation. I över ett dussin utsändningar hittills har ledare i kyrkan inspirerat medlemmar och försökt besvara deras frågor.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.