Pressmeddelanden

Select a Year

Sista utsändningen av Det uppväxande släktet: Europa 2020 visar tjänande som utförts runtom i Europa

Den sista utsändningen av Det uppväxande släktet: Europa 2020 för ungdomar och unga vuxna överallt i Europa sker den 25 september klockan 19:00 centraleuropeisk tid på områdets officiella Facebook-, Instagram- och Youtube-sidor för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Utsändningen kommer att vara tillgänglig på 22 språk...

Europeiska troende inbjuds till virtuell världskonferens

När en svensk affärskvinna, en brittisk advokat och en luxemburgisk busschaufför sätter sig framför sina bildskärmar samtidigt är det vanligtvis för att se en fotbollsmatch, ett kungligt bröllop eller Eurovisionsschlagerfestivalen. Den 3–4 oktober 2020 samlar en virtuell konferens anordnad av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars...

Videobloggar och sociala medier – verktyg som inger hopp

Vanligtvis är det på offentliga platser som missionärerna från Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga hittar människor att undervisa om Jesus Kristus. Men de restriktioner som covid-19 resulterat i har drastiskt förändrat missionärernas sätt att dela med sig av sitt budskap.

Fas 2: Templet i Stockholm öppet för levande förrättningar

Enligt första presidentskapets anvisningar har detta tempel återupptagit begränsad verksamhet. För närvarande genomförs bara förrättningar för levande.

Leenden bakom munskydd i Albanien

5 400 handskar, 4 300 munskydd för kliniskt bruk och 70 speciella ansiktsvisir för sjukvården utrustade vårdteamet med säkerhet och leenden. Trettio vårdarbetare i första linjen – läkare, sjuksköterskor och annan personal – tog den 15 maj 2020 emot ett bidrag i form av akut skyddsutrustning.

Att övervinna läkemedelsrelaterad fattigdom

Latter-day Saint Charities, Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heligas globala humanitära organisation, har de senaste tre åren samarbetat med Banco Farmaceutico genom att erbjuda både volontärer och ekonomiska medel för att övervinna läkemedelsrelaterad fattigdom i Italien.

Kyrkan tillkännager de första sommarutsändningarna för initiativet ”Det uppväxande släktet” för unga vuxna i Europa

Sommarens första utsändning för ”Det uppväxande släktet” i Europa har tillkännagetts av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Den visas på kyrkans officiella facebooksidor i varje land den 24 juli 2020 klockan 19.00 (CEST, UTC +2). Temat för utsändningen är ”Gå och gör gott” och alla ungdomar, heltidsmissionärer och unga...

Undantag till klädnormer tillkännagivna för unga manliga missionärer

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga har tillkännagivit undantag till klädnormerna för unga män som tjänar som missionärer.

The Tabernacle Choir släpper nya datum för turnén 2021

The Tabernacle Choir and Orchestra at Temple Square har släppt ytterligare information angående sin turné 2021 till sju städer i fyra nordiska länder och i Storbritannien. 

Sommarhälsning från Sveriges interreligiösa råd

Sveriges interreligiösa råd – en mångfald av olika religioner och trostraditioner i gemenskap – vill skicka en hälsning till alla unga som snart har skolavslutning och särskilt till er som tar studenten.