Pressmeddelande

Tillknnagivande om lngsiktig hjlp till sdra Asien

"Allt av bestende vrde teruppbyggs" efter det att omedelbar hjlp getts. I slutet av en lng resa genom de delagda omrdena i sdra Asien sade biskop Richard C Edgley att kyrkan har bestmt sig fr att inte bara tillgodose de lidandes omedelbara behov, utan att ocks hjlpa till med de lngsiktiga behoven hos de vrst drabbade lnderna.

"Vrt syfte blir att sammanfra kyrkans tillgngar och mjligheter med de mest krvande behoven hos folken i de delagda omrdena", sade han Garry Flake, chef fr kyrkan katastrofinsatser, sade att kyrkans ledare styrt kyrkans hjlp med "ihrdighet, intresse och inspiration", och att de klokt nog anser att en del av kyrkans tillgngar kan anvndas till att "teruppbygga saker av bestende vrde". delggelsen, sade han till Church News i en telefonintervju frn Hong Kong den 11 januari, "trotsar all beskrivning", den r av "bibliska proportioner". Broder Flake sade att han under alla r som kyrkans representant vid naturkatastrofer "aldrig sett en s omfattande delggelse som denna". "Vi kommer till omrden dr allting har utplnats", sade han Av Sarah Jane Weaver, Church News

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.