Inblickar

Syster Botchway

Jag är syster Botchway. Jag växte inte upp med en önskan att tjäna en mission. Många familjemedlemmar hade varit på mission men jag kände att det inte var något för mig. Mitt fokus var på helt andra saker.

Utbildning är viktigt för mig. I gymnasiet läste jag på International Baccaulaureteprogrammet, ett program med höga krav.  Det krävdes en hel det arbete, intensiva studier och ibland fick jag sitta uppe till klockan två på natten för att plugga. Så såg mitt liv ut då.

Efter 4 år av studier fick jag fick mitt International Baccalaurete diplom och fick börja direkt på sista året på college. Mina planer för framtiden var stora. Jag ville studera i Frankrike, vilket jag fick stipendium för. Och jag var föreslagen som ledare för en del av programmet, och jag var fortfarande säker på att jag inte ville åka på mission.

Fem månader gick. En dag frågade någon mig, om jag hade planer att gå på mission. För första gången började jag begrunda detta med mission.

Jag bad intensivt och mycket under hela dagen. När det började bli natt satt jag på mitt rum, och efter att ha uppsänt en ärlig, uppriktig bön till min Himmelske Fader fylldes jag av en stark och innerlig önskan att gå på mission och jag bestämde mig för att åka.

Hur kunde det bli så? En mission är något svårt och annorlunda, men om du skulle få möjligheten att uppleva det personligen, känna hur det är i verkligheten, skulle du förstå varför jag fattade beslutet att bli missionär. Du skulle uppleva den godhet och kärlek Frälsaren har för dig och för alla människor!

Glädjen som jag har känt under mina svåraste stunder kom från min Frälsare Jesus Kristus. Tro mig när jag säger att evangeliet är sant, och att det kan välsigna ditt liv.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.