Nyhetsrummet Blogg

Mormoner världen över - 24 augusti 2016

Artiklar från olika länders nyhetsrum

Malaysia: Mormonmissionärer ägnar sig åt trädgårdsarbete vid daghem för handikappade barn

Mormonmissionärer, som oftast ses i vit skjorta och slips för männen och i klänning eller kjol för kvinnorna, bytte om till arbetskläder för att arbeta på en gård som invaderats av lokala djungelväxter.

De utförde ett kärleksarbete för Tasputra Perkims, ett daghem för svårt handikappade barn i centrala Kuala Lumpur. De kämpade med luftfuktighet och mygg för att få jobbet gjort, och lämnade efter sig en uppsnyggad gård.

Läs mer om projektet på Nyhetsrummets webbplats för Malaysia.

Puerto Rico: Skolan klar att ta emot elever

Innan en del puertoricanska elever återvände till skolan i år, arbetade medlemmar i kyrkan tillsammans med skolpersonal, föräldrar och elever för att göra skolan klar som studiemiljö.

Arbetet innebar städning och målning, och skolans direktör sa att hjälpen från Mormon Helping Hands var ovärderlig.

Gå  till Nyhetsrummet för Puerto Rico för att läsa mer om projektet (spanska).

Uganda: tremånaders tjänandeprojekt avslutat

Ett projekt för Mormon Helping Hands, som påbörjades i juni och omfattade områden i hela Uganda, har framgångsrikt avslutats.

Kyrkans medlemmar och samhället donerade hundratals arbetstimmar för att förbättra hygien och renlighet i grannskapen. Årets tjänandeprojekt omfattade städning av sjukhus och vårdcentraler samt lokala handels- och bostadsområden.

Läs om hur många samhällen som fick hjälp på Nyhetsrummets webbplats för Uganda (engelska).

Honduras: Unga mormoner bryr sig om miljön

Mer än 100 ungdomar från Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga i Tegucigalpa planterade över 200 träd nyligen som ett sätt att förbättra omgivningarna.

Ungdomarna samarbetade med Institute for Forest Conservation (IFC) och planterade olika slags träd, däribland ek, ceder och mahogny.

Gå till Nyhetsrummets webbplats för Honduras (spanska) för att läsa mer om aktiviteten.

Kanada: Syriska flyktingar har glädje av unga mormoners tjänande

Unga sista dagars heliga gav av tid och talanger för att samla in pengar för att hjälpa flyktingar som bor i Kanadas östra provinser Ontario och Quebec. Under lokalt ledarskap organiserade och handhade 130 ungdomar en välgörenhetsaktivitet med sång och dans.

Catherine Potter, ledare för Unga kvinnor, sa: "I dag sprider ungdomarna ett budskap av hopp, kärlek, enighet, och accepterande och välkomnande av våra syriska bröder och systrar."

Läs mer om hur mycket pengar som samlades in för att hjälpa flyktingar på Nyhetsrummets webbplats för Kanada (engelska).

Tonga: städning och jubileum

Sista Dagars Heliga och vänner till kyrkan i Tonga, klädda i Mormon Helping Hands välbekanta västar, firade hundraårsjubileum för Tonga-missionen Nuku'alofa genom att städa i samhället.

En deltagare beskrev aktiviteten. ”Före gryningen var det som att se en hel armé sista dagars heliga utspridda över hela Tonga i sina Mormon Helping Hands-västar och med gräsklippare, ogräsrensare, krattor, spadar, sopsäckar, lövblåsare och till och med målarutrustning, som arbetade samman i enighet.”

Förutom samhälleligt tjänande avtäcktes ett monument som hedrade de första missionärernas ankomst till Tonga. I ceremonin deltog hans majestät kung George Tupou VI och hennes majestät drottning Nanasipau’u, hans kungliga höghet prins Ata samt prins Tungi, kungens brorson.

Många ledare från kyrkan och samhället var närvarande vid avtäckandet.

Läs mer om projektet på Nyhetsrummets webbplats för Stillahavsområdet (engelska).

Bläddra bloggen

Om: This blog is managed and written by staff of the Public Affairs Department of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. The information here is reliable and accurate but should not necessarily be viewed as official statements from the Church. The purpose of this blog is to provide journalists, bloggers, and the public with additional context and information regarding public issues involving the Church. For official news releases and statements from the Church, visit MormonNewsroom.org.

Stilguideanmärkning: Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.