Pressmeddelande

Medlemmar är goda medborgare i Albanien

Äldste D Todd Christofferson hälsar på deltagarna vid en invigningsceremoni för en ny skola i Albanien.

Äldste Christofferson och hans hustru Katherine; äldste Johann Wondra, områdessjuttio och hans hustru Ursula; J Martin Neil, president för Albanienmissionen Tirana, och hans hustru Elizabeth samt seniormissionärerna Peter och Ruth Lynne Snow närvarade vid invigningen av skolan som byggdes för att utbilda romerna i Tirana.

På skolan ska barnen få lära sig albanska. När de har lärt sig albanska kan de gå i allmänna albanska skolor och bli mer integrerade i det albanska samhället. Skolan har plats för femtio elever. Kyrkan donerade bänkar, stolar, mattor, gardiner, leksaker, medicinska förnödenheter, ett kylskåp och en spis till skolan. Andra lokala dignitärer som var med på invigningen var medlemmar i det romska samhället som också får nytta av skolan.

Andra albanska dignitärer som äldste Christofferson träffade var Krenar Loloci, en av dem som skrev den ursprungliga albanska konstitutionen; Rasin Hasanaj, ordförande för Albanian Committee of Cults; Halil Lalaj, tidigare medlem av parlamentet och Michael Gray, chef för religiösa frågor vid Förenta staternas ambassad i Albanien.

Albanien är Europas fattigaste nation och håller på att återhämta sig från 40 år av kommunism. Kyrkan är inte erkänd som officiell religion, men lagförslag håller på att utformas för att tillstånd ska ges till att registrera kyrkan. Det finns 11 grenar i Albanien och möteshus i Durres och Elbasan.

I Före detta jugoslaviska republiken Makedonien, där kyrkan inte har officiell status, besökte äldste Christofferson Sam och Andrea Juncker i deras hem i staden Skopje. De hade bjudit hem ett antal vänner och andra medlemmar som bor i området. Bland dem som kom fanns Nico och Valentina Zdravkova och deras två söner, de enda kända medlemmarna i landet. Under de här små träffarna pratade de om grundläggande lärdomar med tanke på dem som inte var medlemmar och för att stärka de trofasta medlemmarna i deras tro medan de håller evangeliets låga brinnande i de här utposterna.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.