Officiellt uttalande

Första presidentskapet uttrycker kärlek och stöd till franska folket

Lördagen den 14 november gjorde första presidentskapet i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga följande uttalande angående attackerna i Paris:

"Tillsammans med människor världen över sörjer vi idag när vi tänker på de fruktansvärda tragedier som utspelat sig i Paris. Vi ber för dom som drabbats, för deras familjer och närstående, för nationens ledare och för det franska folket när de kämpar för att återhämta sig från våldet och förlusterna de känner av så djupt. Vi har bett att flaggorna på Temple Square flaggas på halv stång, och att den franska flaggan visas som ett uttryck för vår kärlek och vårt stöd. I dessa osäkerhetens och sorgens timmar ber vi kyrkans medlemmar att förena sig med oss i vår bön om att Frälsaren Jesu Kristi frid ska kunna ge tröst, läkande, förståelse och hopp."

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.