Pressmeddelande

En skatt av evigt värde

Jag minns att jag lyssnade på ett femtonminutersprogram på radion varje vardagseftermiddag — Jack Armstrong, helyllepojken. När programmet började hörde man en mystisk röst säga i radion:

”Vi går nu med Jack och Betty mot den sägenomspunna hemliga ingången till elefanternas begravningsplats, där en skatt ligger gömd. Men vänta! Faran lurar på vägen framför oss.” Ingenting kunde slita mig från det programmet. Det var som om jag själv ledde sökandet efter den gömda skatten av dyrbart elfenben. I en annan tid och under andra omständigheter talade världens Frälsare om skatter. I sin bergspredikan förkunnade han:

”Samla inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och där tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.” [1]

Den utlovade belöningen var ingen skatt av elfenben, guld eller silver. Inte heller bestod den av landområden eller en aktieportfölj. Mästaren talade om rikedomar som är inom räckhåll för alla — ja, outsäglig glädje här och evig lycka i nästa liv.Jag har valt att ta fram de tre bitarna av din skattkarta som leder dig till evig lycka. De är:

1. Lär av det förgångna.

2. Förbered dig för framtiden.

3. Lev i nuet.

Låt oss se på varje del av kartan för sig...

Läs forsättningen av budskapet i kyrkans tidskriftLiahona, april 2008.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.