Nyhetsrummet Blogg

En hyllning till äktenskapet på Alla hjärtans dag

Äktenskapet för oss, Louise och Ingemar, har ända sen vi träffades och blev ett par, varit en självklarhet. Herren har skapat oss, kvinna och man, för att vi ska leva tillsammans, föröka oss och bilda egna familjer. Äktenskapet är en helig förordning, där man lovar trohet och ger varandra löften med en tydlig bekräftelse och med ett Ja att man tar varandra och lovar att uppfylla alla löften från vigseln.

För oss har äktenskapets heliga natur och löftet om ett evigt äktenskap, där man och hustru vigs för all tid och evighet, fått en speciell plats i livet. Det ger oss regelbundet en påminnelse om att en relation bygger på ömsesidig förståelse och en stor portion tålamod för att den eviga lyckan ska bestå och odlas. Att få möjlighet att i templet beseglas tillsammans - man, hustru och barn - är ännu en bekräftelse på äktenskapets storhet och den möjlighet som Herren ger oss att få vara tillsammans för evigt.

För oss som omvända till kyrkan i vuxen ålder, var äktenskapet och dess renhet en viktig del av vårt beslut att bli medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Familjeproklamationen och kyrkans familjeprogram är för oss nyckeln till ett lyckligt liv tillsammans mot evigheten.
/Ingemar och Louise Nyman


Vi anstränger oss för att inte bara vara mamma och pappa utan också kvinna och man. Vi försöker göra tillsammans sånt som båda tycker om, till exempel komma iväg på bio bara vi två, eller äta middag ute, eller träna. Sedan några år tillbaka har vi middagar med vänner som vi turas om att vara värd för. Vi har också haft fantastiska föräldrar som varit barnvakt så att bara vi två har kunnat resa bort tillsammans. Ibland behöver man få en liten paus i vardagen och bara rå om varandra.

Utmaningarna i att vara gifta i dagens värld är inte helt enkla. Här tror vi att det allra viktigaste är att vi har en gemensam syn på vilka mål vi har och vart vi är på väg. De små sakerna är också viktiga - som att kramas och få en puss när man kommer hem, att ha respekt för varandra, att ge varandra egen tid, att ge komplimanger och uppskattning varje dag, att be om ursäkt, att inte bråka om småsaker. För oss är vår tro väldigt viktig och förenar oss. Templets välsignelser hjälper också till, detta att vi ingått förbund som sträcker sig in i evigheten.

Det allra bästa med att vara gift är att man delar livet med den man älskar och är aldrig ensam.
/Camilla och Ola Kärn

Bläddra bloggen

Om: This blog is managed and written by staff of the Public Affairs Department of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. The information here is reliable and accurate but should not necessarily be viewed as official statements from the Church. The purpose of this blog is to provide journalists, bloggers, and the public with additional context and information regarding public issues involving the Church. For official news releases and statements from the Church, visit MormonNewsroom.org.

Stilguideanmärkning: Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.