Nyhetsrummet Blogg

En återblick på ett historiskt ögonblick som kvinna

I 42 år har jag varit med i Hjälpföreningen, världens första och största kvinnoorganisation, som har som uppgift att hjälpa kvinnor av idag att stärka varandra i de olika rollerna som vi har, exempelvis som syster, mor, mormor, farmor, änka, gift, skild, ogift och arbetande kvinna. I år hölls den allra första kvinnokonferensen som en del av den allmänna konferensen i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Jag har haft en dröm i många år att kunna närvara på ett sådant möte och nu var det äntligen dags för mig!

      

Sorlet från 21 000 kvinnor som tar plats i det stora konferens centret, som bekantar sig med andra kvinnor från hela världen som sitter bredvid i salen, var mäktigt. När vi tillsammans ställde oss upp för att sjunga fick jag gåshud över hela kroppen. Bredvid mig på min vänstra sida satt en kvinna från Australien, Valerie, som säkert var runt 70 år, och på min högra sida satt en ung kvinna i 20-årsåldern från Puerto Rico. Wow, vilken kör! Så ljuvligt med bara kvinnoröster! Var det fler som sjöng än de vi såg? Ja, det kan jag i alla fall intyga att det både hördes och kändes som.

Att vara en del av något mycket stort är ödmjukande samtidigt som det ger en känsla av storslagenhet. Båda känslorna är lika mäktiga att känna. Så tacksam jag är att vara just kvinna, att kunna tillhöra en organisation som främjar alla kvinnors olika faser i livet. Jag älskar orden som president Nelson sa på mötet och som ligger helt i linje med vad jag alltid känt: ”Jag vill att ni förstår att när jag använder ordet mor talar jag inte bara om de kvinnor som har fött eller adopterat barn i det här livet. Jag talar om alla våra himmelska föräldrars vuxna döttrar. Varje kvinna är mor i kraft av sin eviga gudomliga bestämmelse.”

Några andra ord som stod ut för mig under det mötet var: ”Undertryck aldrig en storsint tanke.” Wow, så bra! Jag älskar det! Jag behöver verkligen inte veta varifrån tanken om att göra något storsint kommer. Allt som inbjuder och lockar till att göra gott kommer från Gud! Så nu kommer jag framöver att genom tankens kraft förflytta mig tillbaka till detta möte för att känna både storheten och ödmjukheten i att vara en kvinna av idag.

Linda Norrbin, Handen

Bläddra bloggen

Om: This blog is managed and written by staff of the Public Affairs Department of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. The information here is reliable and accurate but should not necessarily be viewed as official statements from the Church. The purpose of this blog is to provide journalists, bloggers, and the public with additional context and information regarding public issues involving the Church. For official news releases and statements from the Church, visit MormonNewsroom.org.

Stilguideanmärkning: Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.