Inblickar

Världsdagen för humanitärt arbete

19 augusti är världsdagen för humanitärt arbete, en dag för att hedra biståndsarbetare som riskerar sina liv i humanitär tjänst och för att samla stöd för folk drabbade av kriser runt om i världen. Medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista dagars Heliga tror på att följa Jesu exempel i att hjälpa de som är i nöd. Jesu evangelium inkluderar att ta emot främlingen, älska sin nästa, besöka de som är sjuka eller fängslade. Han lärde oss att vi ska älska och ta hand om varandra, besöka de faderlösa och änkorna i deras lidanden och lyfta upp de händer som hänger ned och stärka de matta knäna.  
 
LDS Charities, vilket är kyrkans humanitära arm, har som mission att lindra lidande, främja oberoende och erbjuda möjligheter att tjäna människor av alla nationaliteter och religioner. Sedan 1985 har LDS Charities arbetat med regeringar, icke-statliga och samhällsbaserade organisationer för att hjälpa miljontals människor över hela världen. LDS Charities stödjer undsättnings- och utvecklingsarbete i 189 länder. Stödet baseras på principerna personligt ansvar, samhällsstöd, oberoende och hållbarhet. De arbetar både självständigt och i partnerskap med andra organisationer. 
 
Detta arbete kan göras tack vare generösa donationer, både i form av pengar och material, från medlemmar och vänner till kyrkan. LDS Charities är unikt i strukturen genom att 100 procent av pengarna som doneras går till de behövande, utan några administrativa kostnader. Detta möjliggörs genom tillgång till medel från Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, både i form av finansiering och lokalt stöd av frivilliga. 

När en katastrof händer förser LDS Charities med frivilligt arbete, mat, kläder, medicinska förnödenheter och annan akut hjälp för att lindra nöd. Ett aktuellt exempel är att LDS Charities tillsammans med UNHCR arbetar med att förbättra tillgången till sjukvård för flyktingar på flera grekiska öar. Ett annat exempel är att de arbetar tillsammans med Rädda Barnen i Somalia för att förhindra spridningen av kolera.  
 
Utöver katastrofhjälpen har LDS Charities många signaturprogram och projekt för att stärka både individer och samhällen mer långsiktigt. Några exempel på projekt som drivs är ögonvård, mödravård, vaccination, rent vatten och sanitet och flyktingrespons. 
 
Om du vill veta mer om det arbete som LDS Charities gör så kan du besöka deras hemsida: www.ldscharities.orgHär kan du donera pengar till LDS Charities. 

_________________________________________________________________________

Ever wonder how LDS Charities responds to disasters? Hear it straight from the mouth of our Emergency Response Manager, Jeff Foy.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.