Pressmeddelanden

Tyfonen Haiyan: kyrkan bistår med förnödenheter

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga beklagar sorgen för de miljontals människor som påverkats av tyfonen Haiyan. Under timmarna strax före och efter tyfonen slog till över Filippinerna på morgonen den 8 november 2013, var kyrkans ledare i Salt Lake City i kontinuerlig kontakt med lokala ledare för att koordinera akuthjälp. Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga började bistå med skydd, mat, vatten och andra grundläggande förnödenheter till folk som evakuerats. Man har beräknat att över 700000 människor har förlorat sina hem.

Enligt kyrkans Emergency Monitoring Center i området Filippinerna, så har totalt 14000 personer från olika delar av Visayas, östra Mindanao och Sorsogon tagit skydd i 200 av kyrkans möteshus.

De 21 missionerna i området har rapporterat att alla missionärer är trygga. Äldste W Craig Zwick, chef på kyrkans Missionary Department, rapporterar att "alla missionärer fick ett 72-timmarskit och flyttades till säkra platser innan stormen och är nu i områden som drabbats mindre än staden Tacloban."

Ytterligare information publiceras på kyrkans newsroom i Filippinerna, http://www.mormonnewsroom.ph

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.