Pressmeddelande

Täcken till nödställda i Armenien

En sändning med 250 quiltade täcken som tillverkats av kyrksamma kvinnor i Truro i England har skickats till Armenien. Täckena tillverkades av medlemmar i Hjälpföreningen, kvinnoorganisationen i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, vars motto är: “Kärleken förgår aldrig”.

Dessa kvinnor i Truro var ivriga att hjälpa folket i Armenien som lämnades utblottade när ryssarna drog sig tillbaka.

Kyrkans missionärer som erbjuder humanitär hjälp i landet har sagt att mer än 10 000 familjer är i stort behov av hjälp. Alla dessa familjer har fyra eller fler barn i skolåldern.

Förutom täckena har kyrkan skickat hygienpaket, artiklar för nyfödda, utrustning till att sy, skolutrustning och barnkläder.

Kvinnorna i Truro som träffas i sitt kapell vid Visicks Estate, Devoran Bridge, förberedde materialet genom att klippa till tygbitarna som skulle användas till lapptäckena.

Materialet togs sedan hem för att sys ihop för hand och få en kram.

“Det är vårt sätt att säga till folket i Armenien att vi bryr oss om dem. Det är vad Kristus skulle ha gjort”, sade Lucy Lawer som samordnade projektet.

Täckena skickades till Solihull, kyrkans huvudsäte i Storbritannien, där de packades ner i containrar som var och en rymde mer än 14 000 olika artiklar.

Kyrkan som har tänkt på problemen med stölder och handel på svarta marknaden har införskaffat en stor lagerlokal i Armenien från vilken missionärer distribuerar de donerade artiklarna till de nödställda familjerna.

Ett e-postmeddelande var till stor glädje för täcketillverkarna. I det stod det: “Jag måste få säga hur mycket dessa täcken behövs här i Armenien. Täckena är vackra och av finaste kvalitet. Vi älskar er, och alla de frusna och fattiga armenierna är mycket tacksamma.”

Handgjorda lapptäcken doneras till härbärge
Melissa Evans, JOURNALIST

FREMONT, KALIFORNIEN --- En grupp kvinnor som tillhör Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga kunde sy. Ett härbärge för hemlösa, Tri-City Homeless Shelter, behövde nya täcken.

Och eftersom man i kyrkan ville engagera sig i ett tjänandeprojekt i kommunen, verkade det passa perfekt.

Resultatet blev att kvinnorna i kyrkan tillbringade flera månader med att sy 80 täcken till härbärget. De som bor på härbärget har inte haft några nya överkast sedan stället öppnade för tolv år sedan.

“Det är underbart att (kyrkan) tänkte på oss på det här sättet”, sade Jean Morgan, föreståndare för härbärget som har sextiosex bäddar. ”(Täckena) gör mycket för atmosfären i rummen.”

Kommande lördag är hela kommunen inbjuden att hjälpa kvinnorna avsluta sitt arbete under ett “symöte” då de knyter färdigt garntrådarna på täckena. Detta är den avslutande delen av projektet som fick det passande namnet “Omsvepta av systerskapets värme”.

Det var härligt att se kvinnornas kreativitet”, sade Gayle Hollingshaus, president för Hjälpföreningen i staven.

Vart och ett av kyrkans fem församlingar hade en egen design på sina täcken, med härbärgets logo i mitten. Varje täcke, som designats av Denise Jensen från Newark, har 35 rutor på 30x30 cm, totalt 2 800 rutor.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.