nyhetsartikel

Roms tempel invigt

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heligas tempel i Rom har nu invigts. På en sval och molnig söndag den 10 mars utförde president Russell M. Nelson den symboliska hörnstensceremonin, som innebär att ett tempel är färdigbyggt och klart att invigas för heliga ändamål. Ceremonin är också en symbol för Kristus som kyrkans hörnsten.

Under ceremonin gick presiderande ledare och deras fruar helt kort ut ur templet och placerade murbruk kring hörnstenen. President Nelson sa: ”Nu ska vi göra klart arbetet på templet. Vi ska sätta lite cement i gliporna. Ärligt talat måste de nog ta bort det vi gjorde och göra om allt igen.” Han nämnde att templet i Rom är kyrkans 162:a verksamma tempel, och att ytterligare 40 har tillkännagetts eller är under uppbyggnad.

 

Barn inbjöds också att lägga på murbruk, bland dem sjuåriga Elena Malara från Monterotondo i Italien. ”Jag är glad för att jag lade murbruk på stenen”, säger Elena. Hennes pappa Federico Malara säger: ”Vi fick den underbara möjligheten att komma till invigningen av Roms tempel. Det här är en stor glädje för oss som familj.” Elenas mamma Maria Irma Curatola Malara tillägger: ”Vi känner oss väldigt känslosamma. Våra döttrar fick tillfälle att se president Nelson och njuta av den här vackra andan. Den här upplevelsen kommer att leva i deras hjärtan för evigt.”

När den första av sju invigningssessioner på tre dagar gick mot sitt slut uppsände president Nelson invigningsbönen. Han sa: ”I denna gamla och stora stad som har stått här sedan Bibelns tid – i denna historiska nation, Italien – uppmärksammar vi två av din Sons tidiga apostlars, Petrus och Paulus, tjänande, i vilket de välsignade detta land med sitt arbete. Må inflytandet av deras bestående vittnesbörd om Jesus Kristus fortsätta göra sig känt bland de viktigaste värderingarna i detta stora land.”

Han fortsatte bönen och sa: ”Vi är tacksamma för stödet från kyrkliga ledare, regeringen och samhällsledare som har mött oss med mycket uppskattad välvilja i vår önskan att bygga detta heliga tempel här i Rom. Vill du välsigna dem för deras vänlighet och stärka deras fortsatta önskan att bevara religionsfrihet för alla.”

Angående templets välsignelser säger Debora Siniscalchi: ”Jag känner mig välsignad, för det är så jag verkligen finner Jesus Kristus.” Anna Marie Gambardella tillägger: ”Det är inte bara en plats där vi finner svar, utan också en plats där vi känner att Herren är närmare oss. Templet är en källa till frid.”

President Nelson närvarade och uppsände invigningsböner vid var och en av söndagens tre sessioner. Äldste Massimo De Feo i de sjuttio ledde varje session. Det hölls ytterligare två invigningssessioner på måndag och på tisdag, den 11 och 12 mars.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.