Pressmeddelande

Ny inspirerande sång inbjuder alla att ”höra honom”

Gud talar än i dag. Det här budskapet, som förmedlas i en ny sång av den tyske låtskrivaren Daniel Kopischke, återspeglar ett årslångt firande av en himmelsk manifestation som hålls helig av medlemmarna i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. En musikvideo av ”Hear Him!” släpptes just på sociala medier.

          

En vårmorgon 1820 letade Joseph Smith upp lugnet i en skogsdunge nära sina föräldrars hem för att utgjuta sitt hjärta i bön. Guds svar till den unge bondpojken var ”Hör honom!” – att lyssna till och följa Jesus Kristus. Texten till den nya inspirerande sången citerar direkt ur Joseph Smiths egen redogörelse.

           

”Jag tycker att det är otroligt att en tonårings ord för 200 år sedan fortfarande är så lätta att relatera till och tillämpa i dag”, säger Kopischke. ”De kan bli vår personliga vädjan till Gud om att få känna att vi har kontakt med honom i både goda och dåliga tider.” Sången lanserades 215 år på dagen av Joseph Smiths födelse.

Kopischke har tagit lärarexamen i specialundervisning och påbörjade en ny anställning som kommunikationsspecialist för sin kyrka för några månader sedan. Musiken har varit hans passion under större delen av livet.

Han skrev ursprungligen ”Hear Him!” 2008 då han var missionär i USA.

         

”Jag ville föra fram budskapet att Gud fortfarande talar till oss i dag, både personligen och genom levande profeter”, berättar han. ”Jag satte mig vid ett piano och musiken bara kom till mig.”

Kopischke är nu gift och har tre barn, och han mindes den här upplevelsen när kyrkans president Russell M. Nelson uppmanade dem som lyssnade till en världsomspännande konferens tidigare i år att fundera på hur de kunde ”höra honom”. Han framförde sången för sin familj då och då. Efter ett tag började hans barn att sjunga med.

När en vän och kollega lyssnade på sången föreslog han att den skulle göras tillgänglig för en bredare publik. Kopischke spelade in musiken i sitt hem och blev senare ombedd att lägga på sången i studien på kyrkans europeiska förvaltningskontor i Frankfurt am Main.

       

”Det var roligt och det var första gången jag sjöng i en studio. Jag är glad för att det här projektet kunde genomföras under dessa osäkra tider”, säger han. ”Jag hoppas att alla som hör sången och ser videon kan känna att vår himmelske Fader och hans Son Jesus Kristus verkligen känner, älskar och vägleder oss.”

”Hear Him!” kan ses på YouTube, Facebook och Instagram.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.