nyhetsartikel

Mormoner hjälper offer efter jordskred i Sierra Leone

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga i Sierra Leone har hjälpt ca 500 personer som påverkats av det senaste jordskredet, som enligt uppgift dödat 1000 personer och lämnat tusentals hemlösa. Med hjälp av LDS Charities (kyrkans humanitära arm) har lokala mormoner och samhällsledare levererat madrasser, mat, vatten och andra livsförnödenheter till 150 familjer. Nästan alla dessa var inte mormoner.

 Tre dagars tungt regn i den västafrikanska nationen med 7 miljoner invånare ledde till översvämningar och ett massivt jordskred den 14 augusti 2017 runt huvudstaden Freetown. Hemmen för dem som tog emot kyrkans hjälp är antingen förstörda eller har fått betydande skador.

John Titus O’Neal, ledare för Dwarzaks församling i kyrkan i Freetown, gick från dörr till dörr med andra lokala ledare för att avgöra vilka i deras område som var i störst behov av hjälp. Sedan lämnades listan med familjers behov till LDS Charities.

”Leveransprocessen var väldigt smidig”, sa O’Neal. ”Regeringen tillhandahöll säkerhet, våra medlemmar arbetade och alla de drabbade var nöjda. Förtvivlade ansiktsuttryck har nu bytts ut mot leenden.”

Äldste Don Carley, en välfärdsspecialist i kyrkan, sa att han var ”nöjd över att se lokala ledare bedöma behoven och sedan få tillgång till kyrkans resurser för att fylla de behoven. Många får stor nytta av deras ansträngningar.”

Shiaka Lamin Dumbuya, tjänsteman i Freetowns kommun, utryckte tacksamhet till kyrkan och dess medlemmar: ” Å regeringens och hans excellens, presidenten av Sierra Leones vägnar, berömmer vi er kyrka och dess medlemmar.”

Kyrkan kommer att ge ytterligare hjälp i Sierra Leone allteftersom behov identifieras av lokala ledare.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.