Pressmeddelande

Lyssna till profeternas rst

Detta r i sanning en universell kyrka. Medlemmar i jordens alla lnder frkunnar Jesu Kristi evangeliums universella budskap fr alla, oavsett sprk, ras eller etniska rtter. Vi r alla andebarn till en levande och krleksfull Gud, vr himmelske Fader, som vill att vi ska lyckas p vr frd tillbaka till honom. I sin godhet har han gett oss profeter som undervisar oss om hans eviga sanningar och vgleder oss i hur vi ska efterleva hans evangelium. I r har vi tagit farvl av en lskad profet, president Gordon B Hinckley (1910–2008), som ledde oss i mnga r tills Herren kallade hem honom. Nu fortstter vi framt under ledning av den nye profet som Herren har kallat att leda oss, president Thomas S Monson. I vr Faders stora krlek till oss har han gett oss profeter fr vr tid som lett oss i obruten fljd sedan terstllelsen av hans storslagna verk genom profeten Joseph Smith i brjan av 1800-talet. Vi kommer alltid att minnas de frsta heliga — deras uppoffringar, bedrvelser och trar, men ocks deras mod, tro och tillit till Herren d ocks de fljde hans profet fr deras tid. Jag har inga frfder bland 1800-talets pionjrer. Men nda sedan jag blev medlem i
kyrkan har jag knt nrhet till dessa tidiga pionjrer som gick ver prrien. De r mina andliga frfder, liksom de r alla medlemmars andliga frfder, oavsett nationalitet, sprk eller kultur. De grundade inte bara en trygg plats vsterut, utan lade ocks den andliga grunden till rikets uppbyggande i alla vrldens nationer. Ls forsttningen av budskapet i kyrkans tidskrift Liahona, juli 2008.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.