Pressmeddelande

Allmänheten inbjuds till rundtur av Lissabons tempel i Portugal

LISSABON – Allmänheten inbjuds till en rundtur i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heligas första tempel i Portugal.

 

Lissabons tempel i Portugal är öppet för allmänheten under ett öppet hus från och med lördagen den 17 augusti 2019 till och med lördagen den 31 augusti 2019, undantaget söndagar. Allmänheten kan beställa biljetter på:

https://www.churchofjesuschrist.org/temples/open-houses?lang=eng

Templet, som ligger i den nordöstra delen av staden i närheten av det moderna området Parque das Nações, invigs söndagen den 15 september 2019 under tre sessioner. En ungdomsandakt med kyrkans högre ledarskap hålls även under lördagen den 14 september 2019.

Uppförandet av den mer än 2200 kvadratmeter stora byggnaden påbörjades den 5 december 2015 när ledare från kyrkan och samhället deltog i en traditionell spadtagsceremoni.

Templet kommer att betjäna nästan 45 000 av kyrkans medlemmar i Portugal och angränsande länder. Det finns 209 tempel i verksamhet, tillkännagivna eller under uppförande världen över, varav 14 ligger i Europa.

Templen i kyrkan skiljer sig från kyrkor där medlemmarna träffas för att fira gudstjänst på söndagarna. Templen anses vara ”Herrens hus” där Jesu Kristi lärdomar bekräftas genom vigslar, dop och andra ceremonier som förenar familjer för evigheten.

Länk till Youtube (engelska)

För mer information om syftet med tempel och deras betydelse för sista dagars heliga, gå till https://www.saladeimprensamormon.pt/artigo/templos.

För mer information om Lissabons tempel i Portugal, gå till www.saladeimprensamormon.pt/artigo/templo-de-lisboa-portugal

Kontakt för nyhetsmedia:

Francisco Paulo Adriano

Nationell chef för information och kommunikation
 

E-post: info@igreja-jesus-cristo.pt

Telefonnummer: +351 960 402 832

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.