Inblickar

Äldste Olson

Hejsan! Jag heter Äldste Olson och jag har varit på mission här i Sverige sedan september 2016. Jag kommer ifrån en ort nära kusten i Kalifornien. 

Jag har många intressen – jag har bestigit det högsta berget i USA, sjungit i operor, deltagit i nationella fototävlingar och paddlat kanot längs Kaliforniens kust. Förra året studerade jag matematik och statistik på University of California, Berkely.

När jag växte upp fanns inte tanken på att jag en dag skulle bli missionär för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Jag växte upp i en familj som inte var mormoner. Mitt beslut att bli medlem för ett och ett halvt år sedan var tack vare en jättebra kompis, Richard, som var mormon. Han delade med sig av ett tal som hette ‘’Kom och Se.’’ Det handlade om varför mormoner är så ivriga att dela med sig av sin tro till andra. Efter att jag läst talet bad jag min vän om en Mormons Bok.  

Jag gick på musikalen ‘’The Book of Mormon,’’ och i programbladet annonserade kyrkan ‘’boken är alltid bättre¨. När jag läste boken för första gången förändrades mitt liv. Medan jag läste kände jag att Gud talade till mig och jag visste djupt i min själ att innehållet i Mormons Bok var sant. Det resulterade i att jag började gå på gudstjänster, träffade missionärerna och jag döptes i augusti 2015. 

Jag känner att jag har hittat sanningen i kyrkan. Jag är en missionär eftersom jag vet att det finns personer här i Sverige som söker sanning. Dessa personer är precis som mig, de behöver någon som sätter boken i deras händer och inbjuder dem att komma och se för sig själva.

 

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.