Pressmeddelande

Äldste och syster Gong talar på RootsTechs Släktupptäckardag

Utsändningen sker lördagen den 4 mars 2023

Äldste Gerrit W. Gong i de tolv apostlarnas kvorum i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga och syster Susan Gong kommer att vara huvudtalare på Släktupptäckardagen under den sista dagen av RootsTech, den globala släktforskningssammankomst som äger rum på distans och med deltagare på plats den 2–4 mars 2023.

Äldste och syster Gongs presentation sänds lördagen den 4 mars kl. 13:30 (Mountain Standard Time), på RootsTech.org, RootsTech på YouTube, Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org och i appen Evangeliebiblioteket.

Vad är Släktupptäckardagen?

RootsTech anordnas varje år av FamilySearch International och stöds av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga för att hjälpa människor knyta an till och hämta styrka från sin släkt – i det förflutna, nu och i framtiden.

Släktupptäckardagen är en endagshändelse under RootsTech som utformats speciellt för sista dagars heliga.

Årets tema för RootsTech är ”Förenas” – att förena människor, traditioner, berättelser, minnen, teknik, innovation, samhällen och släktingar.

”Ibland tror vi att våra beslut bara påverkar oss själva”, säger äldste Gong. ”Att upptäcka vår släkt påminner oss om något annat. Vi är mer sammanlänkade i våra generationer än vi vanligtvis tror.”

”Berättelserna vi bevarar och delar med oss av i generationer kan ha en bestående inverkan på våra hjärtan och sinnen”, tillägger syster Gong. Hon hoppas att det hjälper människor att ”få större uppskattning för svårigheter, mod, tro och uppoffringar hos dem som gått före” när de upptäcker, upptecknar och delar med sig av släktberättelser.

”Jag älskar det faktum att släktupptäktsäventyr inte har någon början eller något slut”, säger äldste Gong. ”De här äventyren fortsätter i båda riktningarna för att förena släkten i det förflutna med framtida släkten.”

Anmälan till RootsTechs för alla tre dagar är nu öppen på RootsTech.org. Miljontals personer förväntas delta på distans och på plats den 2–4 mars 2023 för att ta del av inspirerande huvudtal, lärorika kurser, innovativ teknik och förmågan att sammanlänka människor med deras släkt.

”Familjen är samhällets grundval”, sa Steve Rockwood, vd för FamilySearch, i oktober förra året. ”Att sammanlänka och förena familjer genom generationerna stärker både enskilda och nationer. Vi förundras och gläds åt vad RootsTech har kunnat göra när det gäller att bokstavligen hjälpa miljontals personer få kontakt med sin släkt i det förflutna, nu och i framtiden.”

Eftersom den är en internationell konferens erbjuder RootsTech en upplevelse för människor världen över. Med för närvarande över 800 bidrag på språk från europeiska länder om släktforskning, kultur och arv blir det allt lättare för européer och deras efterkommande att lära sig mer om sig själva och sitt ursprung. Varje år utökas det växande videobiblioteket med innehåll från hela världen på många språk.

I år har RootsTech ett evenemang med deltagare på plats i Salt Palace Convention Center i Salt Lake City som komplement till upplevelsen på nätet.

Var med på RootsTech online eller på plats


Det kostnadsfria nätevenemanget innefattar

  • över 200 nya lektioner och kurser på begäran
  • presentationer på stora scenen och huvudtalare
  • chattsupport och släktforskningsrådgivning på nätet
  • möjlighet att knyta an till släktingar som använder Släktingar på RootsTech och meddelandefunktionen
  • en virtuell utställningshall.

Den tre dagar långa upplevelsen-på plats på Salt Palace Convention Center i Salt Lake City i Utah kostar 98 dollar. Det innefattar tillgång till det virtuella alternativet och

  • över 180 kurser på plats med frågestund
  • personlig släktforskningshjälp på FamilySearch-biblioteket
  • praktiska sponsordemonstrationer i utställningshallen
  • möjligheten att knyt an med vänner och släktingar personligen
  • måltidsalternativ och förfriskningar.

Tillgång till utställningshallen i Salt Lake City är gratis och omfattar över 200 utställare, produktdemonstrationer och samverkan med släktforskningsspecialister.

”För dem av er som undrar om de ska vara med oss på distans eller på plats är det bästa med det här året att man får välja hur man deltar”, sa Jen Allen, chef för evenemang på FamilySearch under den direktsända frågestunden om RootsTech i september 2022. ”Vi hoppas att ni kommer till Salt Lake City om ni kan, men om ni inte gör det blir den virtuella upplevelsen otrolig. Vi ser fram emot att få kontakt med er alla över hela världen.”

För mer information om RootsTech 2023, besök RootsTech.org. För att lära dig mer om registreringsalternativen och -processen, se den direktsända frågestunden på Facebook.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.