Ledares biografi

Timothy J. Dyches

Äldste Timothy J. Dyches inröstades som medlem i de sjuttios andra kvorum i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga den 6 april 2013, vid 62 års ålder. Före sin kallelse hade han verkat som president för Oregonmissionen Portland (2008-2011). Han tjänar för närvarande som andra rådgivare i presidentskapet för området Europa.

Äldste Dyches gick på Brigham Young-universitetet där han tog en kandidatexamen. Han tog läkarexamen och fick sin specialistutbildning på Washington University Medical School i St. Louis i Missouri. 1985 startade han en privatpraktik som utförde öron-, näs-, halskirurgi fram till 2008. 2012 blev han vicepresident för verksamhetsutvecklingen på Ambulatory Surgical Centers of America.

Äldste Dyches har verkat i många kallelser i kyrkan, bland annat som heltidsmissionär i Tysklandmissionen Syd (1970-1972), församlingskamrer, Söndagsskolans president, högråd, rådgivare till stavspresidenten, stavspresident, tempeltjänare, rådgivare till missionspresidenten i staven, områdessjuttio, missionspresident och rådgivande till diakonernas kvorum.

Timothy John Dyches föddes i Murray i Utah i januari 1951. Han gifte sig med Jill Elizabeth Dudley i april 1974. De har tre barn, tolv barnbarn och bor i Reno i Nevada.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.