nyhetsartikel

Mormonerna i Europa

Serien ”Mormonerna i Europa” visar reportage från de 20 webbplatserna för kyrkans nyhetsrum i området Europa som berättar vad medlemmar och ledare i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga gör för att förbättra de samhällen där de bor.

Italien: Mormoner rensar kusten utanför Rom

90 volontärer från Mormon Helping Hands i åldrarna 12 till 30 samlades på påsksöndagen i Rom för att samla upp glas och skräp från kusten utanför Rom. Från 09:30 till 17:00 rensade de här medlemmarna i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga 4,5 km av kusten och fyllde omkring 80 påsar med plastskräp.

                                                                                           

Piero Sonaglia, president för Roms västra stav, sa: ”På västarna fanns det en bild på HÄNDER SOM HJÄLPER och namnet JESUS KRISTUS. I den här aktiviteten känner vi att vi har varit hans händer.”

Läs mer på Italiens nyhetsrum (på italienska).

Storbritannien: Mormonkyrkans överhuvud besöker London

Presidenten för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga påbörjade sin världsresa torsdagen den 12 april 2018 i London. Han och äldste Jeffrey R. Holland, medlem i de tolv apostlarnas kvorum, undervisade och hälsade på missionärer i Englandmissionen London och samtalade med flera lokala sista dagars heliga familjer.

                                                                             

Samma kväll talade president Nelson till sista dagars heliga i det historiska kapellet i Hyde Park, som ligger i hjärtat av London. Mötet sändes till kyrkans möteshus i Storbritannien och Irland.

Under sitt 30 minuter långa tal vid det här tillfället sa president Nelson: ”Vår lära är inte komplicerad eller invecklad eller komplex. Den är så enkel: Älska Gud och älska din nästa. … Vi vill att folk ska få ett bättre liv.”

Läs mer om president Nelsons och äldste Hollands besök i London på Storbritanniens nyhetsrum.

Tjeckien: Ny video som presenterar mormonerna lanseras i Tjeckien

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga lanserade nyligen en ny PR-video för att presentera mormonerna i Tjeckien för dem som inte riktigt vet vilka mormonerna är eller vad de tror på.

James McConkie, president för kyrkans Tjeckien-/Slovakienmission, sa: ”Vår kyrka har varit en del av det religiösa samhället i Tjeckien i nästan ett århundrade och vi gläds åt att kunna ge ut den här korta videon som presenterar vår tro och våra medlemmar för folket i Tjeckien. Vi hoppas att videon inspirerar många av dem att lära sig mer om vilka vi är och vad vi tror på.”

Mer information om den här nya videon finns på Tjeckiens nyhetsrum.

Sverige: Unga vuxna mormoner samlas i Stockholm för en inspirerande helg

Ungdomar i åldrarna 16 till 30 som tillhör Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga samlades nyligen i Stockholm under en helg för att delta i den inspirerande konferensen ”Brightness”.

Vid det här evenemanget talade tre unga medlemmar i kyrkan om de år de nyligen ägnat åt att tjäna som missionärer runt om i världen: en i Argentina, en annan i Singapore och den tredje i Hongkong. De vittnade om evangeliet på sina missionsspråk, och även om åhörarna inte förstod orden sa flera ungdomar senare att de kände Anden påverka dem när de lyssnade.

                                                                                         

På söndagen avslutades Brightness med ett andligt möte i Unga vuxnas lokal i innerstaden, där ungdomarna och ledarna vittnade om vikten av andligt oberoende och om hur tro på Jesus, när den tillämpas, kan förändra situationer i vardagen och i livet som helhet.

Hela artikeln om det här evenemanget finns på Sveriges nyhetsrum (på svenska).

Spanien: Mormonungdomar gör i ordning hygienpaket till flyktingar

Den 17 februari 2018 samlades unga medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga i Cartagena stav för att göra i ordning hygienpaket till flyktingar som kommer till kusten i små träbåtar.

Hygienpaketen innehöll en tandborste och tandkräm, bandage, tvål, en kam, pappersnäsdukar, bomullspinnar, en flaska vatten, energibars och jordnötter. Allt som ingick i hygienpaketen hade donerats av kyrkans medlemmar i Cartagena stav.

                                                       

Personal från Röda Korset i Cartagena hämtade upp de 200 hygienpaketen ungdomarna hade gjort iordning och uttryckte sin tacksamhet och beundran för dem. De gav också stavspresidenten ett diplom som tack för de hygienpaket som donerats till flyktingarna.

Fler detaljer om den här händelsen finns på Spaniens nyhetsrum (på spanska).

Rumänien: Kyrkans missioner i Ungern och Rumänien slås ihop

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga har kungjort att Ungern och Rumänien slås samman till en enda mission den 1 juli 2018. Missionens högkvarter kommer att ligga i Budapest.

       

President och syster Hettinger, som nu leder Rumänien-/Moldavienmissionen, flyttar till Budapest och börjar leda den nya sammanslagna missionen.

Den här informationen kom från Ungerns nyhetsrum och återfinns här.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.