Pressmeddelande

Kyrkan lanserar initiativet ”Följ Honom” för att nå publik på internet

Världsomfattande påsksatsning för tredje året i rad

Ett världsomfattande initiativ med fokus på Jesus Kristus förväntas nå tiotals miljoner människor jorden runt denna påsk. Kampanjen ”Följ Honom” som lanserades i söndags (den 13 mars) av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga innefattar sociala medier, utställningar på utvalda besökscentra, medlems- och missionärsverktyg och betald annonsering på internet. 

Initiativet påbörjas under påsktiden, men kyrkans ledare planerar att dela budskapen om Kristus under hela året. Mormonerna tror att tack vare att Frälsaren lever har vi alla tillgång till hopp, glädje, frid, omvändelse och evigt liv när vi lyssnar till hans kall ”kom och följ mig” (se Lukas 18:22). 

”Det baseras [på] Händels Messias, Hallelujakören, som ursprungligen gjordes för påsken, även om vi använder den mycket till jul”, sa äldste Brent H. Nielson i de sjuttio och verkställande chef för missionärsavdelningen, som tagit fram kyrkans initiativ. 

En ny två minuter lång video filmad i Israel, Los Angeles och New York kommer att läggas upp på FöljHonom.mormon.org och i appen Evangeliebiblioteket (iTunes, Google Play, Windows Phone). Videon lyfter fram unga vuxna från hela världen.

”Påskinitiativet filmades med millenniegenerationen och de som ser det kommer verkligen att älska det. Det är en mycket bra film”, sa äldste Nielson. ”De som tittar kommer att se att ’halleluja’ verkligen betyder att vi älskar Frälsaren, vi dyrkar Honom och det är en del av det firandet som vi försöker visa.” 

Kyrkan har också producerat en animerad video [engelska] om hur Jesu Kristi försoning och uppståndelse hjälper människor att hantera död, skuld, smärta och andra bördor i sina dagliga liv. För att ladda ner dessa videor och utdelningskort, gå till mormon.org/download.

Utställningar kan ses på kyrkans engelsktalande besökscentra jorden runt. Besökscentret för templet i Mexico City kommer att visa en utställning på spanska. 

Webbplatsen och videor kommer att finnas tillgängliga på 29 språk: Albanska, armeniska, cebuano, danska, engelska, finska, franska, grekiska, holländska, indonesiska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, kroatiska, lettiska, norska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, spanska, svenska, tagalog, thai, tjeckiska, tyska, ungerska och ukrainska.

Äldste Nielson sa att initiativet ”Följ Honom” är utformat för att ge mormoner och personer av andra trosuppfattningar material att dela med sig av på sociala medier och sprida budskapet om Jesus Kristus. 

Det delbara innehållet läggs upp på sidorna för sociala medier för mormon.org, så som Facebook, Twitter, Google+, Pinterest och Instagram. Reklam på YouTubes startsida kommer att visas på påskdagen den 27 mars i Argentina och Mexiko. De som delar innehåll på nätet uppmuntras att använda hashtaggen #Halleluja.  

Dessutom kommer en virtuell hallelujakör med Mormon Tabernacle Choir att släppas den 13 mars på webbplatsen. Den visar de olika videorna som laddats upp på YouTube av mer än 2 000 personer i alla åldrar som tillsammans med Mormon Tabernacle Choir skapar en mäktig virtuell hallelujakör. Samarbetet med kören sammanfaller med lanseringen av dess senaste inspelning av Georg Friedrich Händels Messias.

Missionsavdelningen har tagit fram jul- och påskinitiativ de senaste tre åren för att nå en bredare publik med kyrkans budskap att Jesus Kristus lever. Kyrkans ledare hoppas att den senaste mediasatsningen ”Följ Honom” ska bli lika lyckad som tidigare jul- och påskinitiativ, som fokuserade på Jesu Kristi födelse och uppståndelse. 

I december nådde julinitiativet ”En Frälsare är född” miljoner människor runt om i världen. Videon hade mer än 50 miljoner visningar. 

Kyrkan lanserade sitt första påskinitiativ 2014 med den veckolånga kampanjen ”Tack vare honom”. I december 2014 innehöll det månadslånga julinitiativet ”Han är gåvan” en video som fick omkring 34 miljoner visningar. Videon för 2015 års påskinitiativ ”Eftersom han lever” visades nära 30 miljoner gånger.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.