nyhetsartikel

”Se individen” – ett av äldste Massimo De Feos budskap till medlemmarna i Umeå distrikt

Äldste Massimo De Feo i de sjuttios kvorum besökte distriktskonferensen i Umeå den 25–26 augusti. Det var ett kärt återseende för medlemmarna där – äldste De Feo besökte Umeå för tre år sedan också.

Äldste De Feo, som talade om ren kärlek på generalkonferensen i april i år, berättade bland annat att han i alla sammanhang där han vet att han kommer att träffa människor, försöker följa Andens vägledning så att han inte missar att tjäna, lyfta eller bekräfta någon på ett mer personligt plan. Det kan vara en utmaning när han har ett fullt schema i samband med konferenser i kyrkan, men med bönens hjälp brukar han känna om det finns någon person han bör söka upp enskilt, om så bara för ett mycket kort samtal.

Han berättade att han hade känt sig manad efter ett prästadömsmöte att gå och hälsa på en 12-årig pojke. Han kände sig inspirerad att berätta lite om sin egen barndom för pojken, och att säga till honom att han inte var ensam, även om det kunde kännas så. Senare fick han av pojkens mamma veta att han nyligen förlorat sin storebror och att han sedan dess hade känt sig mycket ensam. Pappan hade sagt till pojken att han kände att om han följde med till stavskonferensen, skulle han få höra något som var till hjälp för just honom. Och äldste De Feos samtal med pojken var just den bekräftelse han behövde för att förstå att han hans himmelske Fader var medveten om hur han hade det, och brydde sig om honom.

Vi kan alla gå Herrens ärenden och se individen genom att be om förmåga att uppmärksamma och uppfylla en medmänniskas behov.

 

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.