nyhetsartikel

Ängeln Moroni placerad överst på Lissabons tempel, Portugal

Lissabons tempel i Portugal, som är under uppbyggnad, fick en staty av ängeln Moroni den 19 november – ett tecken på att det snart är färdigbyggt. Lissabons tempel blir Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heligas första tempel i Portugal.

Statyn av Moroni är en ikonisk symbol för Jesu Kristi kyrka som står överst på de flesta av de 160 verksamma templen i världen, varav tolv finns i Europa. Den 2,6 meter höga statyn av en forntida profet i Mormons bok symboliserar spridandet av Jesu Kristi evangelium.

Arbetslaget använde en lyftkran för att få upp statyn drygt 45 meter ovanför marken så att de kunde montera den. Statyn är övertäckt med 22 karats bladguld, och vidrörs bara med handskar för att undvika märken på den sköra ytan.

 

Äldste Moreira, medlem i kyrkans styrande organ områdessjuttio, sa om det här tillfället: ”Det här är en spännande dag för Portugal. Ängeln Moroni påminner oss om att Jesu Kristi evangelium åter finns på jorden. Precis som Moroni med glädje blåser i sin trumpet gläds vi åt Jesu Kristi evangelium. På just den här platsen kommer de heliga i Portugal att ha möjlighet att dyrka Kristus och lära sig mer om honom i Herrens hus, i hans tempel.”

Lissabons tempel tillkännagavs den 2 oktober 2010 och en första spadtags-ceremoni hölls den 5 december 2015. När templet är färdigbyggt kommer det att hållas öppet för allmänheten innan den officiella invigningen. Dessa datum har ännu inte tillkännagivits. Templet kommer att betjäna fler än 42 000 medlemmar i Portugal och ögrupperna Azorerna och Madeira.

Sista dagars heligas tempel skiljer sig från möteshusen och kyrkorna där medlemmarna träffas till gudstjänst på söndagarna. Templen anses vara ”Herrens hus”, där Jesu Kristi lärdomar lärs ut genom vigslar, dop och andra förrättningar som förenar familjen för evigheten. I templet får kyrkans medlemmar lära sig mer om livets mening och lovar att tjäna Jesus Kristus och sina medmänniskor.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.